Maardu järvel peeti esimest korda Eesti meistrivõistlused purjetamises

Purjetamise Eesti meistrivõistlused Maardu järvel

Foto: Svetlana Korotkova, Aleksander Kilmet

Olga Petrova

Maardu Purjespordikooli juhatuse liige

7.-8. septembril peeti Maardu järvel esmakordselt Eesti meistrivõistlused purjetamises RS Tera Sport paadiklassis. Regatil osales 35 noort purjetajat vanuses 9-14 eluaastat ning üheksast Eesti purjetamiskoolist. Osalejaid oli Maardust, Saaremaalt, Tallinnast, Harast, Toilast, Narva-Jõesuust, Nõunist. Regati pidulikul avamisel esines tervitussõnadega Maardu linnapea Aurika Sin-Kerra.

Eesti meistriks tuli Maardu noorsportlane Viktor Korotkov Maardu Purjespordikoolist, teise koha saavutas Alissa Petrova, kes on samuti Maardu Purjespordikoolist, kolmanda koha sai Georgi Gavrilov Narva-Jõesuu Purjespordikoolist.

Tüdrukute arvestuses tuli võitjaks Alissa Petrova, teise koha sai Polina Baranova Narva-Jõesuust ja kolmandaks tuli Arina Ketova Maardu Purjespordikoolist.

Regati korraldas Maardu Purjespordikool ning seda RS Purjetajate Liidu ja lastekaupluste keti XS Mänguasjad toel.

Tänu soojale päikesepaistelisele ilmale veetsid võistlusel osalejad, treenerid ja lapsevanemad kaunil Maardu järvel kaks unustamatut päeva, mis olid täis eredaid muljeid. Regatile eelnes plaanipäraselt üks treeningpäev. Kahe võistluspäeva jooksul peeti mõõduka ja kohati tugevneva tuule käes kümme sõitu.

Maardu Purjespordikooli asutaja ja treener Jevgeni Petrov jagas pärast Maardu järvel peetud regatti oma muljeid: „Meil on väga hea meel, et Maardu järvel peeti nii kõrgetasemeline võistlus nagu selleks on Eesti meistrivõistlused. Tegemist on hetkel suurima Eestis peetava regatiga sportpaatide RS Tera klassis. Täname meie noori sportlasi tohutu töö kogu hooaja vältel, nende meelekindluse, töökuse, tugeva iseloomu eest, aga ka julguse eest uutele väljakutsetele vastu astuda. Eriline tänu meie purjetamiskooli lapsevanematele täieliku toetuse, usalduse, koolielus osalemise ja positiivsete emotsioonide eest!”

Jevgeni märkis ka, et RS Tera paatide klass areneb väga kiiresti ja kogub hoogsalt populaarsust nii Eestis kui mujal maailmas. „RS Tera on uuenduslik, kiire ja turvaline paat lastele, mis on mõeldud lõbusõiduks või võistlemiseks alates rahvusvahelistest võistlustest kuni maailmameistrivõistlusteni välja. Igal juhul on RS Tera klassi paadid võimelised muutma purjetamise lihtsaks ja haaravaks tegevuseks. Tänavu augustis osales RS Tera klassis Taanis toimunud maailmameistrivõistlustel esimest korda ja sealjuures edukalt viis Eesti noorsportlast, kellest kaks on Maardu Purjespordikooli õpilased,” ütles Jevgeni Petrov.

Maardu Purjespordikool tähistas tänavu oma kolmandat aastapäeva. Koolis käivad lapsed vanuses 6-15 eluaastat, treeningud toimuvad kuues paadiklassis: Optimist, RS Tera Sport, RS Tera Pro, ILCA, RS Feva, RS Quest. Igal hooajal (maikuust kuni septembrini) osalevad sportlased edukalt regattidel, tulles auhinnalistele kohtadele. Talvisel hooajal jätkuvad treeningud teooriatundide, basseinis ujumise ja üldfüüsilise ettevalmistuse formaadis.

Maardu Purjespordikooli meeskond Eesti meistrivõistlustel RS Tera Sport

Foto: Svetlana Korotkova, Aleksander Kilmet