Maardus toimus iga-aastane Lastetranspordi paraad.

Tänavu laupäevalesattunud lastekaitsepäeval toimus Maardu linnas kaheksas Lastetranspordi paraad. Mööda linna peatänavat sõitsid fantaasiarikkalt kaunistatud lapsekärud, tõukerattad, elektriautod ja jalgrattad.

Võistluslikul iga-aastasel paraadil osales üle kahekümne kaunistatud laste transpordivahendi, mille omanikud oma värvikate temaatiliste kostüümidega üritusele sära lisasid. Nagu ikka, liitusid väikeste osalejatega nende vanaemad ja vanaisad, naabrid ja sõbrad, moodustades tugirühma.
Lisaks uutele osalejatele toetasid Lastetranspordi paraadil osalemise traditsiooni ka varasemate aastate osalejad, kes esitlesid publiku rõõmuks oma ebatavalisi sõidukeid.
Mitmekümne meetri pikkuseks veninud lustakas rongkäik tõi möödujate nägudele eheda naeratuse. Inimesed lehvitasid tervituseks müügitelkide juurest ja bussipeatustest, rõdudelt ja majade akendelt – väikesed võistlejad ja nende sõidukid tekitasid rõõmsat heldimust ja vaimustust. Rongkäik liikus muusika saatel. See oli väga värvikas ja lõbus!
Seekord hirmutas ilm meid pisut äkilise vihmasajuga, kuid see ei seganud pidutsemist ning kuni žüriiliikmed nõu pidasid, kolisid meie lapsed koos oma tugirühmade ja sõidukitega Maardu Vaba Aja Keskusesse, kus neid ootas animaator, kes korraldas lõbusa seebimullide show.
Autasustamistseremoonia käigus sai iga osaleja meeldejääva kingituse ning kõige ebatavalisemate sõidukite omanikud said sponsoritelt ja žüriilt lisakingitusi. Kõik võistlustööd väärisid aplausi, kuid võistlus on võistlus ja võitjaid on ainult üks.
Kaheksanda Lastetranspordi paraadi võitis perekond Korpatšev jalutuskäruga, mis oli kujundatud meenutama laste lemmikkangelast Sinist traktorit.
Täname kõiki meie paraadil osalenuid, kes toetasid meie Maardu linna nii säravat, südamlikku ja loomingulist peretraditsiooni.
Suur tänu toetuse eest meie sponsoritele ja abilistele: Maardu Linnavalitsusele, Maardu Kultuuri- ja Infokeskusele, Jelena Jegorovale, Roman Sillale, Jelena Katsubale, Ksenia Ledenkole, Triin Niidule, Jelizaveta Martjanovale, Helena Kõressarele, Vera Rešetnjakile, Darja Beljassovale, Darja Ballonsile, Ljubov Lenskajale, Galina Umblejale, Aleksandra Mohovikile, mänguasjapoele XS Mänguasjad ja ettevõtetele Konverter Sisustuskeskus, Anvol OÜ, Age Kangust Avon, Morevvna_craft, Kike.toys.
 
Uute kohtumisteni!

Ilona Andrejeva
Ürituse korraldaja

Võistlusparaadi võitjad on perekond Korpatšovid