Maardu Gümnaasiumi õpilased olid edukad erinevatel teatrifestivalidel

Eseniya Antropova

Maardu Gümnaasiumi draamaõpetuse õpetaja ja ringijuht

Maardu Gümnaasiumi kooliteater “Kapibaara” osales sellel aastal mitmel üritusel, kõige olulistemaks olid Maardu 15. harrastusteatrite festival “Minu teater, minu kapriis” ja Tallinna kooliteatrite festival Tallinna Vene Lütseumis. Mõlemal festivalil esitasid meie kooli õpilased näidendi “Cippolino, kus kõik lapsed sattusid muinasjutu sisse ja kõik muutusid, kas köögi- või puuviljaks.

Etendus meeldis publikule. Meie kooli õpilased märgiti ära kui kõige säravamad ja meeldejäävamad, sest žüriile meeldis, et näitlejad rääkisid selgelt, valjusti ja näitlesid selgelt ära tuntava emotsiooniga. Kõiki meie näitlejaid premeeriti ja näitetrupp sai diplomi meeskonnatöö ja lavamängu eest. Selle etenduse harjutamiseks läks väga palju aega ja meie kooli õpilased said ka vastavalt autasustatud. Publikule ja näitlejatele jäid neist kahest teatrifestivalipäevadest väga head mälestused.

Maardu Gümnaasiumis on ka draamakursus, mis on mõeldud gümnasistidele, kes samuti soovivad ennast näitlemises proovile panna ning saada rohkem teadmisi teatrikunstist ja selle ajaloost. Selle aasta kursusel oli ligi 20 õpilast gümnaasiumiklassidest. Draamaõpetaja Eseniya Antropova tegi etenduse, mis oli pühendatud Artur Alliksaare teostele. Näidendi nimeks sai “Sõnad sinule ja iseendale”, kus meie kooli õpilased mängisid peategelasi, kelleks olid Surm ja Luuletaja, kelle suhted on keerulised, kuid lõpuks õpitakse omavahel hästi läbi saama. Etendus jäi publikule eriti meelde oma tundlikkusega. Kõige meeldejäävamad esinemised selle näidendiga olid Jõgeval, Sillamäel ning Maardus. Näitetrupp pälvis Harjumaa kooliteatrite festivalil laureaadi tiitli, mis on väga hea auhind ning auhinnad parim meesnäitleja ja kaks eripreemiat. Kursus avatakse ka järgmisel õppeaastal ning uued näitlejad on väga oodatud.