Kunstide Kooli õpilased õppisid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõudude meistrikursustel

Jekaterina Semenova

Maardu Kunstide Kooli õppealajuhataja

Tänavune kevad oli Maardu Kunstide Koolis sündmuste- ja üritusterohke. Kooli uueks projektiks olid Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõudude meistriklassid. Nelja kuu jooksul toimus meil kaheksa meistriklassi kõrgkooli professoritelt ja õppejõududelt.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia viib juba kolmandat aastat läbi meistriklasse lastemuusikakoolide õpilastele, kes osalevad täienduskoolituskeskuse programmis. Programmi raames viivad akadeemia õppejõud kuue kuu jooksul erinevatel erialadel läbi avatud tunde kooliõpilastele ja õpetajatele.

Meie kooli avaldus programmis osalemiseks võeti vastu ja nelja kuu jooksul, veebruarist maini 2024, külastas kooli kaheksa Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõudu erinevatelt erialadelt.

Meistriklasside sari avati 1. veebruaril akadeemia akordioniõpilaste piduliku kontserdiga. Päeva jooksul toimusid õppetunnid kooli akordionistidele lektor Momir Novakovitši juhendamisel, seejärel oli õhtul tema õpilaste kontsert. Järgnevatel kuudel tulid kooli meistriklasse läbi viima järgmiste erialade vanemõppejõud: klahvpillid – pianist Age Juurikas; viiul – Kristiina Krit; saksofon – Vergo Veldi; tromboon – Andres Kontus; kitarr – Heiko Mätlik; džäss-löökpillid – Tanel Ruben; vokaal – klassikalise vokaali osakonna juhataja, professor Nadežda Kurem.

Täname Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiat meie koolile pakutud võimaluse eest! Iga õpilane sai praktilisi nõuandeid, soovitusi ja juhiseid pillimänguoskuste arendamiseks või oma vokaalsete võimete täiustamiseks. Loodame, et meistriklassid inspireerivad ja motiveerivad meie õpilasi muusikahariduses edaspidigi kõrgusi saavutama.

Pilt on loodud Adobe Firefly abil.