Pidulik lõpupidu lasteaias Rukkilill

Rõõmsakesed rühma lõpetajad

Lasteaia lõpupidu on igale lapsele ja tema vanematele eriline sündmus, samaaegselt nii rõõmus kui ka pisut kurb. 26. mail astusid meie koolieelikud piduliku muusika ja aplausi saatel Maardu Vaba Aja Keskuse kaunisse saali. Taaskord möödus lasteaia Rukkilill lõpupidu soojas ja südamlikus õhkkonnas.

Lapsed laulsid, tantsisid, lugesid luulet ning näitasid oma teadmisi ja oskusi lõbusatel võistlustel. Igale lapsele anti kätte lasteaia lõpudiplom. Lõpetajaid ei õnnitlenud mitte ainult Maardu linnavalitsuse esindaja abilinnapea – Aurika Sin, vaid ka rühma Päike lapsed, kes meenutasid meie lõpetajatele, millised nad kunagi ise olid ja õnnitlesid neid nii tähtsa sündmuse puhul luuletusega ning seejärel tantsiti koos tantsu „Poletška väikestele sandaalidele”. See oli uskumatult liigutav ning lapsed, vanemad ega õpetajad ei suutnud pisaraid tagasi hoida.

Lõpupidu oli särav ja lastele meeldejääv ka seetõttu, et meie lapsi tulid kooli saatma Rukkilille head sõbrad, Wonder Planeti animaatorid, kes korraldasid neile vahvaid konkursse, mänge ja võistlusi. Suur tänu meie muusikalistele juhtidele – Tatjana Malevale ja Valeria Erhardtile – liigutava, õrna ja hingestatud lõpupeo eest.

Kahjuks saab iga pidu millalgi läbi ja jõudiski kätte aeg öelda „Hüvasti!“ lasteaia Rukkilill õpetajatele ja spetsialistidele, kes jõudsid viie aastaga lastele nii omaseks saada. Kätte jõudis ka hetk jätta hüvasti oma lemmikmänguasjadega, mis igal hommikul lapsi nende rühmas ootasid: „Hüvasti, mänguasjad! Oleme saanud suureks …“

Sel aastal läheb meie lasteaiast kooli 52 lõpetajat. Siiras tänu laste kasvatamise eest kõigile lasteaia Rukkilill töötajatele! Igaüks teist on andnud suure panuse laste kasvatamisesse ja nende eest hoolitsemisesse. Loomulikult on tohutu töö ära teinud rühma Pihlakad õpetajad: Natalja Kotšemazova ja Natalja Koltsova ning Rõõmsakesed rühma õpetajad: Marina Reva ja Jelena Volgina, samuti rühma Kellukesed õpetajad: Larissa Tšerepanova, Irina Donskaja ja rühma logopeed Jelena Jušinskaja. Aastate jooksul olete panustanud nii palju vaeva, jõudu ja oma hinge. Aitäh teile!

Suure kahetsusega jätame hüvasti mitte ainult lastega, vaid ka nende vanematega, kellega koos lapsi kooliks ette valmistasime. Ja nüüd, lapsepõlve uues etapis, mis toimub algkoolis, ootab meie lõpetajaid palju uut, huvitavat ja põnevat. Edu teile koolielus, kallid lõpetajad! Kui tunnete igatsust oma armsa lasteaia järele, tulge meile külla, me ootame teid alati!

Me ei ole jõudnud oma lastega veel korralikult hüvasti jätta, kui uued sõimerühmade lapsed on juba lävel. Ootame kannatamatult nendega kohtumist!

Lasteaias Rukkilill töötab tugev õpetajate ja spetsialistide meeskond: muusikajuhid, liikumisõpetaja, kolm logopeedi, psühholoog ja eesti keele õpetaja. Uuest õppeaastast hakkab meil töötama haridustehnoloog – spetsialist, kes aitab lastel arendada ja ühendada STEAM-oskusi. STEAM tähendab loodusteadust, tehnoloogiat, tehnikat, kunsti ja matemaatikat. STEAM-lähenemise põhiidee on tehniliste ülesannete kombinatsioon ja loominguline lähenemine nende lahendamisele, mis on tuleviku tööturul hädavajalik. Kuid see pole veel kõik. Tunnid toimuvad eesti keeles, mis on lastele suurepärane võimalus õppida eesti keelt läbi digitehnoloogia! Tunnid on planeeritud lastele alates 3. eluaastast, kokku on eesti keeles toimuvate tundide arv 5-6 tundi nädalas. See metoodika aitab tugevdada niigi tugevat eesti keele õpet meie lasteaias ja võimaldab meie lõpetajatel mitte ainult astuda keelekümblusklassidesse, vaid ka õppida eesti õppekeelega koolis.

Tere tulemast lasteaeda Rukkilill!

Olga Naydenova

Lasteaia Rukkilill direktor