Liigume koos Sipsikuga 2024

Greete Ruut

Lasteaed Sipsik õppealajuhataja

12. septembri päikeseline päev oli üks selle nädala ilusamaid ja mitte ainult ilma tõttu, vaid toimumas oli midagi, mida lasteaed Sipsik meeskond oli kuude viisi organiseerinud – kogukondlik spordiüritus “Liigume koos Sipsikuga”.

Ettevõtmine toimus nüüd juba teist korda, kaasates endaga mitmeid oma ala särasilmseid ja tuntud treenereid.

Kui kell oli veidi üle 10.00 tiksunud, käis Maardu linnastaadionil kiire sagimine. Rõõmsalt kostva muusikaga aitasid ka sel korral Kallavere Keskkooli helitehnikapoisid Tristan Eric Münter  ja Joonas Viidemaa. Veel viimased ettevalmistused ja punktide seadmine kunstmuruväljakule ning üritus võibki alata. Õige pea võis näha värvilistes helkurvestides lapsi ruttamas siit- ja sealtpoolt. See tähendas vaid üht – õppeaasta suurim spordiüritus on suunatud just meie oma linna lastele. Osalesid meeskonnad kõikidest Maardu linna lasteaedadest ning 1.klassi lastest koosnev meeskond Kallavere keskkoolist ja Maardu Gümnaasiumist. Lisaks kutsusime üritusest osa saama ka sõbrad Aruküla lasteaiast Rukkilill. Kokku võttis üritusest osa 80 last, lisaks nende õpetajad ja saatjad.

Kui Sipsiku direktori Kristiine Juuse ja Maardu abilinnapea Ronne Sära tervitussõnad kuulatud ning ühine hommikuvõimlemine koos Sipsikuga tehtud, oli aeg alustada. Iga meeskond sai kaardi, mille järgi väljakul orienteeruda ja vajalikud punktid õiges järjekorras üles leida.

Sportlik päev koosnes kaheksast punktist, kus osalejad said oma vastupidavust ja oskusi proovile panna: erinevad harjutused tähelepanu, kiiruse ja koordinatsiooni treenimiseks (treener Jevgeni Golovatš); jalgpalli harjutused (treener Aleksander Udalov); tantsuline treening Zumba (treener Diana Zintšenko), Korea võitluskunst Taekwondo noorte sportlaste juhendamisel; teatejooks (liikumisõpetaja Valeria Vassiljeva), tantsusammude õppimine (Eduard Korotini juhendamisel); meeskondlik mõõduvõtt köieveos (õpetaja Anu Sibrits juhendamisel) ja meeskonnamäng (õpetaja Galina Umbleja eestvedamisel). Ilm oli erakordselt soe ja väikeste joogipausidega möödus paar tundi nagu lennates.

Kui kaheksa punkti läbitud, oli käes autasustamise aeg – iga laps sai kaela medali ja kätte väikese maiustuse, treenerid uue vile ja tänukirja. Aga eelkõige sai igaüks kingituseks mitmekülgse liikumisega ja heade emotsioonidega sisustatud päeva, pealekauba värske õhk ja päikesepaisteline ilm. Parim moodus, kuidas panna lapsed liikumist ja sporti armastama, on tekitada neile vastav keskkond ja atmosfäär. Ja seda me tegime koos oma suurepärase meeskonnaga!

Tänan veelkord kõiki lapsi, õpetajaid, treenereid ja korraldusmeeskonna liikmeid!