Maardu Põhikooli maja saab 60-aastaseks!

Foto kooli arhiivist, 1972. aasta

Irina Jelissejeva

Maardu Põhikooli ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja

Tänavu sai Maardu Põhikooli maja 60-aastaseks. See on ehitatud 1964. aastal ja on Maardu koolinoortele uksed avanud juba kuus aastakümmet.

1. septembril 1964 alustas meie linnas tegevust Maardu Keskkool aadressil Noorte 10. Õppeasutuse tööd juhtis tollal Sofia Fjodossovna Jantšuk (1963/64 ja 1964/65 õppeaastal). Tema vastutas koolimaja ehitamise ja kasutuselevõtmise eest.

1987. aasta mais jagati Maardu Keskkool Maardu 8-klassiliseks Kooliks ja Maardu Keskkooliks. Hiljem hakkas kool andma üheksaklassilist haridust, saades uue nime – Maardu Põhikool.

Sel sügisel toimub Maardu Põhikoolis juubelinädal. Kingituseks meie kallile koolile avame koolimuuseumi. Esimesel päeval, 18. novembril, toimub muuseumi pidulik avamine, mida saavad külastada eri aastakäikude vilistlased, õpilaste vanemad, õpilased ja külalised. Tahaks õpilastele mälestuseks jätta kilde nende kooli minevikust. Kogu meie seinte vahele kogunenud ajalooline materjal erinevatest aastatest on eksponeeritud väikesel näitusel. See viib külastajad justkui ajas tagasi. Oma kollektsiooni oleme kogunud palju huvitavat: vanu õpikuid, õppevahendeid, klassipäevikuid, tehnilisi õppevahendeid, heliplaate, õppetarbeid, enam kui poole sajandi jagu õpilaste kätega valmistatud albumeid, olmetarbeid ja palju muud.

1. september 1964. Maardu Keskkooli avamine aadressil Noorte 10

Muuseumis on esitletud 1960.–1980. aastatest pärit klassinurk, 20. sajandi teisest poolest pärit õpetajate tuba ning matemaatika, bioloogia, füüsika ja muusikakabinettide elemente. Ajakapslites on pilgu eest varjatud ajalooraamatud minevikust, mis on juba nii kauge… Tulevikukapslisse pannakse praeguste õpilaste parimad esseed teemal „Maardu Põhikool 10 aasta pärast”. Muuseumi põhieksponaadiks on album „Kooli ajalugu”, millesse on paljude aastate jooksul lehekülgede kaupa kogutud fotosid meie kooli lõpetanud klassidest ja siin töötanud õpetajatest.

Tähtpäevaks valmistudes kavandavad töörühmad ka kooliteemalist lastejoonistuste näitust, iga õppeaste valib oma teema. Iga klass loob oma logo ja kõik logod riputatakse kooli koridoride seintele. Kõigile soovijatele kuulutatakse välja loominguline konkurss Maardu Põhikooli juubelilogo loomiseks, mida kasutatakse näiteks helkuritel.

Juubelinädala lõpetab suur galakontsert, mis toimub kooli seinte vahel 21. novembril 2024. Loomulikult ootab kool nendel päevadel oma õpetajaid, kes on pühendanud palju aastaid oma elust meie koolis töötamisele. Ootame koolilõpetajaid, lapsevanemaid, kooli partnereid, linnavalitsuse esindajaid ja kõiki, kellel on südames meie kallis Maardu Põhikool!

Jälgige infot sotsiaalvõrgustikes!