September: volinike töölaualt tegelikkuseks

Ailar Lyra

Maardu Linnavolikogu esimees

Maardu Linnavolikogu istung toimus 27. augustil.

Kergliiklustee pikendamine Maardu järve läänekaldale

Linnavolikogu kiitis heaks Maardu linna osalemise meetmes, mille eesmärgiks on toetuse saamisel rajada kergliiklustee Järvekalda tee ja Kogre tänava vahele. Hetkel on tegu kruusateega, mis on ühine nii jalakäijatele kui ka sõidukitele.

Kergliiklustee projekteerimine on lõpetatud. Samuti on ära hinnatud vajalike tööde mahud, hinnanguliseks ehitusmaksumuseks kujunes 285 000 eurot. Planeeritav kergliiklustee liidaks Järvekalda tee, Kroodi tee ja Keemikute tänava, Maardu keskuse ja selle järveäärse ala üheks kergliiklustee võrguks.

Elanikele läbipaistvam taotluste süsteem

Volikogu volitas linnavalitsust asutama Maardu linna andmekogusid eesmärgiga lihtsustada elanikele taotluste esitamist, kiirendada omavalitsuse ametniku tööd ning muuta kohaliku omavalitsuse töö võimalikult läbipaistvaks. Toimuv protsess taotluse esitamisest kuni otsuseni muutub seeläbi elaniku jaoks arusaadavamaks, kõiki toetuste ja taotlustega seonduvat infot hakkab elanik lähitulevikus nägema ühest kohast.

Lühidalt

Volikogu valis Maardu linnapeaks Aurika Sin-Kerra. Lisaks linnapeale kinnitati linnavalitsuse liiketeks Aleksander Frosch, Tatjana Kondrašova, Igor Jermakov ja Jelena Katsuba. Kinnitati ka revisjonikomisjoni tööplaan.