Tutvume noorte heaoluspetsialistiga

Noorte heaolu spetsialist Sofiya Isaevskaya

Minu nimi on Sofiya Isaevskaya ja alates 1. augustist 2024 asun ma tööle Maardu Linnavalitsuse spetsialistina, kelle ülesandeks on 16-29-aastaste noorte toetamine.

Sel aastal lõpetasin edukalt Tallinna Tehnikaülikooli, kus omandasin sotsiaalteaduste bakalaureusekraadi. Alates 2024. aasta aprillist olen töötanud Maardu Linnavalitsuse sotsiaalabi osakonnas, tegeledes toetuste küsimustega. Kohe kui tekkis võimalus töötada noortega, siis olles ise noor ja energiline, otsustasin end uuel ametikohal tõestada.

Olen kindel, et antud valdkonnas edu saavutamiseks on tarvis oma oskusi pidevalt täiendada. Seetõttu astusin magistriõppesse, uskudes, et edasiõppimine aitab mul oma tööülesandeid tulemuslikumalt täita ja noori rohkem aidata.

Mind on alati huvitanud noorte toetamise ning Maardu linna noortele väärikate ja võrdsete võimaluste loomise küsimused. Olen veendunud, et noorte abistamine nende tööalases ja isiklikus arengus on ühiskonna tuleviku seisukohalt väga oluline. Tänu noori toetavatele programmidele saab vähendada tööpuudust ja sotsiaalset tõrjutust, samuti tagada kõigile võrdseid võimalusi ning aidata igaühel oma potentsiaali realiseerida.

Minu põhieesmärk on luua kõik vajalikud tingimused noorte arenguks, anda neile võimalus omandada praktilisi oskusi ja kogemusi, toetada neid tööotsingutes ning karjääri ülesehitamisel. Maardu linnas kannab noorte tugimeetmete pakett nime „Noortegarantii tugisüsteem“, tegu on tervikliku toetusprogrammiga, mis on suunatud noortele vanuses 16 kuni 29 eluaastat. Programm võimaldab linna noortel saada vajalikku abi ja tuge, aga ka tunda end ühiskonna olulise osana.

Minu töö üheks võtmevaldkonnaks saab olema individuaalse karjäärinõustamise ja mentorluse süsteemi juurutamine, et toetada noori oma tugevate külgede, huvide ja karjäärivõimaluste äratundmisel. See võimaldab neil teha teadlikumaid otsuseid elukutse valikul.

Programm näeb ette ka noorte aktiivset kaasamist nendele suunatud poliitika ja programmide otsustusprotsessidesse. See tagab nende hääle ja vajadustega arvestamise. Kavas on korraldada teabekampaaniaid ja kohtumisi, et tutvustada noortele olemasolevaid võimalusi ja ressursse nende professionaalseks ja hariduslikuks arenguks.

Minu töö eesmärk selle projekti raames on aidata noortel end paremini realiseerida. Loodan, et minu tööle asumisega muutub see programm veelgi tõhusamaks ja toob meie linna noortele reaalseid tulemusi.

Oled noor ja ambitsioonikas, kuid ei tea, millest alustada oma eduteed? Aitan sul teha esimesi samme sinu parema elu poole!

Minuga saab ühendust võtta

telefoni teel: +372 5345 4274;

e-maili teel: sofiya.isaevskaya@maardu.ee;

Instagrami kaudu: @ngts_maardu;

Facebooki kaudu: Noorte Garantii Tugisüsteem Maardus