Kutse arutelule “Hea avalik ruum” 30.01.2024 kell 18.00 Maardu Vaba Aja Keskuses

Tule ja kirjuta end oma mõtete ja ideedega Vaba Aja Keskuse avalikku ruumi 30.01.2024 kell 18.00 Vaba Aja Keskuses toimuval avalikul arutelul “Hea avalik ruum”. 

Maardu Linnavalitsus koostöös Eesti Arhitektide Liiduga kuulutab välja EV 100 “Hea avalik ruum” jätkuprogrammi raames Vaba Aja Keskuse avaliku ruumi arhitektuurivõistluse, mille tulemusel korrastatakse ja disainitakse ümber Vaba Aja Keskuse esine ala ning Maardu linna Keemikute peatänav. Konkursi eesmärk on leida terviklik ruumiline lahendus Maardu linna keskusele, kui Maardu esindusalale. Võistlusalasse kuuluvad Maardu linna Keemikute tänav ja Vaba Aja Keskuse esine väljak.

Ümberehituse eesmärgiks on kujundada ja muuta linnaruum  inimsõbralikumaks, mitmekesisemaks, tänapäevasemaks ja esinduslikumaks avalikuks ruumiks, mis pakub meeldivat ja turvalist olemist ning tegevusvõimalusi igal aastaajal ja seda igale vanusegrupile. Linnakeskuse kaasajastamine peaks andma impulsi Maardu keskuse olemuse ümbermõtestamiseks ja atraktiivsemaks muutmiseks ning kohaliku ettevõtluse ja kultuuri arenguks. Kõik võistlus- ja kontaktalas olevad kinnistud kuuluvad munitsipaalomandisse.

Selleks aga, et arhitektide loomevaim õiges suunas lendu lükata, vajame esmalt oma elanike vaadet, mõtteid ja suunaviite. Mis iseloomustab Maardu linna elanikku? Milline on Maardu linna kuvand? Millised on meie olulised sümbolid? Millised on nimetatud tänavatel ja piirnevatel aladel elanike jaoks väärtuslikud paigad, lemmikkohad, probleemsed kohad, potentsiaalsed tegevuskohad? Mis vajab rõhutamist ja säilitamist? Millega anda impulss kohaliku ettevõtluse ja kultuuri arenguks?  Milline on atraktiivne tänav? Mida kohalik elanik ja linna külaline seal tänavatel teeb ja näeb? Kus ta kõnnib? Kus ta istub-astub? Mis avalikku ruumi täidab? Kus ta kohvi joob ja kõhtu täidab?

Just sellistele küsimustele otsime avalikul arutelul üheskoos vastuseid. Kohtumiseni!