Kuidas jõulud lõhnavad? Paljude jaoks meist on see alati olnud mandariinide ja küpsetiste lõhn, sest mandariinid on pea iga pere jõululaua lahutamatu osa.
Minu peres kaunistab lauda traditsiooniliselt mandariinipirukas, mille retsepti jagan hea meelega. Küpsetusprotsess on lihtne ja loob lisaks ka pühademeeleolu, täites maja vanilli ja tsitruseliste aroomiga.
Meeldivaid pühi soovides,
Albina Noorlind
8 portsjoni jaoks:
250 g jahu
150g suhkrut
20g vanillisuhkrut (võib asendada vaniljeekstraktiga)
1 spl küpsetuspulbrit
2 muna
150 g 20% hapukoort
50 g võid (+ vormi määrimiseks)
4 mandariini
Valmistamine:
Koorige mandariinid ja jagage viiludeks. Kuumutage ahi 180 kraadini.
Vahustage kausis mikseriga suhkur, vanillisuhkur, munad ja hapukoor. Kui segu muutub homogeenseks, lisage järk-järgult sõelutud jahu, küpsetuspulber ja sulavõi. Vahustage, kuni segusse ei jää tükke.
Määrige küpsetusvorm tükikese võiga või vooderdage pärgamendiga. Kallake sellesse tainas. Asetage taigna peale mandariiniviilud. Pange küpsetusvorm 30-40 minutiks eelkuumutatud ahju, kuni kook on kuldpruun.
Meie pirukas on valmis! See on maitsev nii soojalt kui külmalt.
Piduliku laua katmisel ärge unustage peamist koostisosa, mis muudab iga teie roa maitsvaks – osakest armastust oma pere ja lähedaste vastu.
Helgeid pühi!