Maardulased saavad taas esitada ideid kaasava eelarve konkursil „Kodulinn Kaunimaks 2024“

Maardu Linnavalitsus kuulutab taas välja ideekonkursi “Kodulinn kaunimaks”, mille raames saavad kõik Maardus registreeritud inimesed vanuses alates 16. eluaastat esitada oma ideid linna kaunimaks ja paremaks muutmiseks.

Maardu linnapea Vladimir Arhipovi sõnul kaasatakse Maardu elanikke linnaeelarve koostamisesse juba kaheksandat aastat. „Aktiivsete maardulaste abil viisime nende aastate jooksul ellu mitmeid häid ideid alates lastemänguväljakust ja väliujulast kuni vabaõhulavade ja seikluspargini välja. Ideede esitamine kaasava eelarve konkursile on oluline viis, kuidas elanikud saavad oma linna paremaks muuta, kaasa rääkida otsuste tegemisel ja aidata kogukonna arengule kaasa. Konkursis osalemine aitab suurendada linlaste rahulolu ja seotust oma kohaliku kogukonnaga,“ sõnas linnapea. „Kutsun kõiki maardulasi ka sel aastal oma toredaid ideid konkursil esitama!“ lisas Arhipov.

Taaskord esitatakse ideed kahes kategoorias – Kallavere ideed ja Muuga ideed. Ellu viiakse parimad ettepanekud igas kategoorias – Kallavere kohta on idee piirmaksumuseks 30 000 eurot ning Muugal 20 000 eurot. Kokku toetab Maardu linnlaste ettepanekuid 2024. aastal 50 000 euroga. Ideid võtab linnavalitsus vastu 11. oktoobrist kuni 31. oktoobri  südaööni 2023.

Oma ideid esitades saavad linlased juhtida linnavõimu tähelepanu sellele, millest tuntakse Maardus puudust ning saavad hea võimaluse oma ettepaneku elluviimiseks. Esitatavaks ideeks võib olla Maardu avalikku linnaruumi ilmestav objekt. Maardulased saavad esitada ettepanekuid linnaelu erinevatest valdkondadest – spordist kuni vaba aja veetmise võimalusteni, linna kujundusest kuni looduskeskkonna korrastamiseni. Piiranguks on vaid investeeringuobjekti kogumaksumus.

Ideede valiku kriteeriumid:

  1. idee on realistlik ning on vastavuses linna arengukavaga;
  2. idee on teostatav 2024. aasta jooksul;
  3. valminud investeeringuobjekti hooldamisega ei kaasne ebamõistlike kulusid;
  4. idee kogumaksumus ei ületa 30 000 eurot Kallaveres ja 20 000 eurot Muugal.

Ideid saab esitada alates 11. oktoobrist kuni 31. oktoobri südaööni 2023. aasta täites vormi lingil (https://www.volis.ee/gvolis/osale/index?kid=13563 ) või täites vorm, mida saab alla laadida linnavalitsuse kodulehelt. Täidetud vormi peab saatma emaili aadressile linnavalitsus@maardu.ee või tuua paberkandjal aadressile Maardu Linnavalitsus, Kallasmaa 1, 74111 Maardu (ümbrikule märkida ideekonkurss „Kodulinn Kaunimaks 2024“).

Novembri alguses koguneb konkursi komisjon, mis vaatab üle esitatud ettepanekud ning valib välja need ideed, mis pannakse rahvahääletusele. Komisjon hindab ettepaneku realistlikkust, eelarvet ja selle teostatavust 2024. aastal. Kallavere ja Muuga parimad ideed pannakse hääletusele eraldi kategooriates.