Maardu Põhikooli õpetajad võtsid osa Tallinna Maratonist

Kooli logoga T-särgid rõhustasid meie pühendumust haridusele

Kultuuriministeerium on kuulutanud 2023. aasta liikumisaastaks. Selle eesmärk on suurendada inimeste huvi tervisliku ja aktiivse eluviisi vastu ning seeläbi suurendada regulaarse liikumisharrastusega tegelejate arvu Eestis. Liikumisaasta 2023 slogan on “HAKKAME LIIGUTAMA!”.

Meie koolipere otsustas toetada aktiivse eluviisi ideed ja osales traditsioonilisel spordiüritusel Tallinna Maraton, mis toimub igal aastal septembrikuus Tallinnas. See spordiüritus toob kokku mitte ainult sportlasi, vaid ka lihtsalt spordisõpru meie riigi erinevatest paikadest ja välismaalt. Üritusest võtsid osa tuhanded inimesed, keda ühendab ühine eesmärk – tervislik eluviis. Igaüks võis valida, kuidas osaleda – joosta poolmaratoni või maratoni, joosta või kõndida 10 kilomeetrit ajavõtuga või ajavõtuta või hoopis kõndida distants läbi omas tempos ja oma lõbuks.

Meie jaoks oli oluline mitte ainult läbida distants, vaid ka esitleda meie kooli parimas võimalikus valguses. Just sellepärast panime selga kooli logoga T- särgid, mis võimaldas meil osalejate seas silma paista ja rõhutada pühendumust hariduse ja tervisliku eluviisi suhtes.

See oli suurepärane kogemus, et saime väljaspool kooli meeskonnana suhelda – seeläbi õppisime teineteist paremini tundma ja tugevdasime omavahelist koostööd. Osalejate hulgas oli nii juhtkonna liikmeid, meie koolipere uusi liikmeid kui ka eri vanuses õpetajaid.

Ilus ja päikesepaisteline ilm lisas meie osalemisele entusiasmi ja rõõmu. Me nautisime kauneid linnavaateid ja värsket õhku ning see tegi meie osalemise tõesti nauditavamaks ja meeldejäävamaks.

Kahjuks ei saanud seekord paljud meie koolipere liikmed sellest üritusest osa võtta, kuid huvi ja soov osaleda tulevastel sarnastel üritustel ilmnes paljudel. On tore, et suutsime oma eeskujuga näidata, et aktiivne eluviis võib olla lõbus ja inspireeriv kogemus, mis ühendab ning edendab tervislikku eluviisi.

Tulevikus plaanime kaasata spordiüritustele rohkem meie kooli töötajaid, aga ka õpilasi ja võimaluse korral lapsevanemaid. Spordiüritustel osalemine tugevdab koolimeeskonna ühtsust ja aitab luua koolis positiivset õhkkonda, hõlbustades paremat suhtlemist õpetaja-õpilane-vanem tandemil.

Ootame huviga järgmisi võimalusi, et taas kokku saada ja toetada üksteist tervisliku ja aktiivse elu teekonnal.

Veronika Pirk

Maardu Põhikooli direktor