Ants Raudla mälestuseks

25. juunil 2023. aastal lõppes ligi 60 aastat oma elust Maardu linnale pühendanud lugupeetud maardulase, töökangelase, ammendamatu optimisti ja imelise inimese Ants Raudla maine tee.

Aastatel 1996–2022 töötas Ants Raudla Maardu Elamu juhatuse liikmena.

Alates 1996. aastast osales ta Maardu Linnavolikogu liikmena aktiivselt Maardu linna kujunemises ja arengus (1996.-2023. a)

2014. aastal pälvis Ants Raudla aastatepikkuse kohusetundliku töö eest Maardu linna aukodaniku tiitli.

Aastatel 1963–1991 töötas Ants Raudla Maardu Keemiakombinaadi väävelhappetsehhis.

1976. aastal pälvis Ants Raudla ennastsalgava töö eest Maardu Keemiakombinaadis Tööpunalipu ordeni.

Varasest lapsepõlvest peale ei olnud Ants Raudla elu kerge. Ta sündis Valga linnas 1944. aastal, mil käis sõda. Viieaastaselt küüditati ta koos ema ja õega kaubavagunis Siberisse. Nälg, Siberi karm kliima, ühest üüritoast teise ekslemine ja varases lapsepõlves töötamine jäid talle meelde kogu eluks. Perekond naasis kodumaale 1957. aastal.

Pärast Valga Keskkooli kümnenda klassi lõpetamist astus Ants Raudla Kohtla-Järve tehnikumi ja lõpetas selle edukalt. Omandatud eriala – anorgaaniliste ainete tehnoloog – määras tema edasise saatuse, sidudes ta alatiseks Maardu linnaga.

1963. aastal sai Ants Raudla suunamise Maardu Keemiakombinaati, kus ta pidi töötama väävelhappetsehhis. Töö polnud mitte ainult raske, vaid ka väga kahjulik ning avaldas mõju tervisele. 1976. aastal pälvis Ants Raudla oma töö eest Tööpunalipu ordeni.

1991. aastal Maardu Keemiakombinaat suleti. Mõni aeg hiljem, 1996. aastal, asus Ants Raudla tööle Maardu Elamusse, kus töötas kuni 2022. aasta aprillini, pühendudes selle arendamisele. Ants Raudla eestvedamisel toodi ettevõte pankrotist välja ja kasvatati kontserni mõõtmeteni. Ants Raudla pälvis 2014. aastal linna heaks tehtud töö eest Maardu linna aukodaniku tiitli.

Ordenikandja ja linna aukodanik tundis uhkust oma kõige tähtsamate saavutuste – poegade ja lastelaste üle, meenutas tänutundega oma lapsepõlve raskeid aastaid ning rääkis alati suure optimismiga Maardu, kogu südamest armastatud linna, tulevikust.

Ants Raudla ärasaatmise tseremoonia toimus 30. juunil 2023. aastal Maardu kalmistul.

Tunneme austust Ants Raudla teenete vastu ja avaldame siirast kaastunnet perekonnale, lähedastele ja sõpradele, samuti kõigile neile, kes Ants Raudlat lähedalt tundsid ja armastasid. Me leiname koos teiega.

Maardu Linnavolikogu

Maardu Linnavalitsus