Maardu Kunstide Kooli õpilaste debüüt Vene Teatri laval

Sel kevadel esietendus Eesti Vene Teatris etendus-kontsert pealkirjaga „Lähme laulupeole!”. Etendus toimus projekti „Kohtumine lastekirjanikega“ uue formaadi raames, kus sai kuulda eesti kirjaniku Leelo Tungla lugu „Naljatilgad lähevad laulupeole“. Etendusel osalesid ka meie õpilased Maardu Kunstide Koolist.

Lavastus „Lähme laulupeole“ on lõbus ja õpetlik lugu, mida jutustab kuueaastane tüdruk. Maria, keda kodused kutsuvad Anniks, tahaks väga laulupeole pääseda, aga kahjuks ei oska ta üldse laulda. Ema lohutab tüdrukut, et aja jooksul õpivad paljud puhtalt laulma, kuid samas ei luba ta tüdrukul kooriproovides suudki lahti teha. Kogu pere hakkab laulupeole minema ja tüdruk tahaks väga koos õdede ja emaga laululavale minna. Mis peab juhtuma, et tema soov siiski täituks?

Maardu Kunstide Kooli akordioniansambel valmistub osalema rahvamuusikapeol, mis toimub juba õige pea, XIII noorte laulu- ja tantsupeo raames (30.06.-2.07.2023). Etenduse lavastaja Anna Markova võttis ansambli juhiga ühendust ja kutsus etendusest osa võtma.

Akordionistide ansamblit esindavad kaheksa muusikut: neli bajanisti ja kolm akordionisti, basskitarri mängib meie kooli õpilane Milena Filek. Ansambel esitas Polka eesti folkloorist, mille 2023. aasta pärimusmuusika festivali jaoks arranžeeris Lee Taul.

Etendust „Lähme laulupeole!“ saatis Tallinna Politseiorkester (dirigent Siim Aimla), vokaalnumbreid esitas stuudio DE Light (Jelena Savtšuk) ning tantsunumbreid – stuudio Entrée ja Show-Balett Visavi (Žanna Nefedjeva). Peaosades mängisid teatri näitlejad Alina Karmazina ja Marina Malova.

Meie lapsed viibisid akordioniansamblil esimest korda Eesti Vene Teatri kulisside taga – külastati kostümeerimis- ja grimeerimisruume, kohtuti näitlejatega ja mis kõige tähtsam – esietendusele tuli kirjanik, paljude jutustuste, luuletuste ja muinasjuttude autor Leelo Tungal. Seega oli lastel võimalus kohtuda ja pilti teha eesti lastekirjanduse klassikuga.

Lastel õnnestus Eesti Vene Teatri laval esineda kaks korda: 31. mail ja 2. juunil. Lavastaja Anna Markova märkis teise etenduse lõpus, et lavastus võeti teatri repertuaari ja etendused jätkuvad ka sügisel.

Jekaterina Semenova

Maardu Kunstide Kooli õppealajuhataja