Maikuu lasteaias Sipsik

Maikuu vahvad tegemised lasteaias Sipsik said avapaugu pereõhtuga, mis toimus tänu meie tegusale hoolekogule ning lasteaia personalile. Peole olid kutsutud kõikide rühmade lapsevanemad koos sõpradega ning ka meie tulevased väikesed kasvandikud, kes alustavad sügisest oma lasteaiateed. Külla tulid ka Maardu koolide esindajad, kes tutvustasid koolielu ning mängisid ja joonistasid lastega. Üritus algas Sipsiku eestvedamisel suure kevadkontserdiga. Lapsed laulsid ja tantsisid ning lugesid luuletusi. Lasteaia õueala oli rahvarohke ning täis põnevaid tegemisi – meisterdamise töötoad, laat, kohvik ning tantsuplats muusikaga.

19. mail toimus koolieelikutele vahva ja põnev ekskursioon Viimsi Rannarahva muuseumisse, mis sai teoks tänu SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt eraldatud toetusele. Lapsed osalesid õppeprogrammis “Randlase kiirkursus”, kus jagati teadmisi, millised kalad elavad Eesti vetes, millised veekogud on Eestis ja kuidas elati vanasti rannakülas. Lapsed jäid meeleoluka päevaga rahule.

Maikuu viimasel päeval toimusid lasteaia koolieelikute lõpupeod. Lapsepõlv on ilus aeg, täis mängulusti ja rõõmukilkeid, kooliteele asumisega ootab lapsi ees uus ja põnev maailm. Saatsime kooliteele 40 imearmast last. Maardu Vaba Aja Keskus oli kaunistatud õhupallide ja lippudega. See päev oli rõõmurohke, kuid ka kurb – õpetajad rõõmustavad iga tubli ja tragi lapse üle, samas jäävad südames taga igatsema oma armsaid lapsi. Päev möödus lauldes, tantsides ja luuletusi lugedes. Lastele pühendati palju ilusaid sõnu, jagati lilli ja kingitusi. Iga laps sai kingituseks õpetaja poolt pühendusega raamatu. Heade sõnadega tulid lapsi, õpetajaid ja vanemaid õnnitlema ka meie linnapea Vladimir Arhipov ja abilinnapea Aurika Sin. Samuti tänasid lapsevanemad oma soojade sõnavõttudega nii õpetajaid kui ka lapsi, Peale piduliku osa lõppu oli vanemate poolt kaetud peolaud – maitsemeeli rõõmustasid marjad, kommid ja koogid.

Lapsed tundsid üheskoos rõõmu toredast peost ja vanemad meenutasid lasteaias oldud aega.

Soovime ilusat kooliteed kõikidele lastele!

Kristiine Juuse

Lasteaia Sipsik direktor