Skaudivõistlused pole nõrkadele

Juuni alguses toimusid Maardu Põhikoolis juba teist korda skaudivõistlused „Skaudirada 2023”, millest võtsid osa 5.-8. klasside õpilased.

Üritust korraldas skaudirühm „Siilid“, kuhu kuuluvad ka meie kooli õpilased. Seekord usaldati lastele kontrollpunktides kuraatorite roll. Kokku oli üheksa erinevat punkti, kus noored skaudid said proovile panna oma mõtlemiskiiruse, mälu, taibukuse, vastupidavuse ja meeskonnavaimu.  

Esimesed võistlused peeti 5.-6. klasside vahel, iga klass jagati kahte võistkonda. Kokku võistles omavahel kuus võistkonda. Teises mängus võistles neli võistkonda, kuhu kuulusid 7.-8. klasside õpilased. Kõik võistlusel osalejad märkisid ära ülesannete suure valiku kontrollpunktides ja võimaluse oma jõudu proovile panna. Näiteks meeldis väga ületuskoha läbimine, samuti piiratud komplekti tikkude ja pirdude abil lõkke süütamine, kusjuures tuli pidi läbi põletama lõkke kohale tõmmatud lõnga. Või ülesanne, kus tuli jätta meelde kõik kotis olevad esemed ja selgitada meeskonnale koti sisu pantomiimi abil. Loomulikult ei õnnestunud päris igaühel tabada purki, lastes seda rakulkast männikäbi abil. Meeskonna hästi koordineeritud töö tõeliseks proovikiviks sai ülesanne, mille puhul oli vaja lüüa nael nööri otsa seotud haamriga sisse.

Võistlus „Skaudirada“ turgutab tervist, samuti aitab see arendada meeskonnavaimu ja üksteise abistamist. Vaatamata väsimusele, jäid kõik osalejad rahule. Lastel oli lõbus ja huvitav päev, saadi uusi kogemusi ja vajalikke teadmisi. Loodame, et võistlusest saab meie kooli hea traditsioon, mis jätkub igal aastal.

Evgeniia Dushakova

Huvitegevuse juht