Hüvastijätt algkooliga

Hüvasti, algkool!

Meie koolis toimus õppeaasta lõpus ebatavaline lõpuaktus. 30. mail nimetati 4. „A“ ja 4. „B“ klassi õpilasi täie õigusega lõpetajateks, sest nad jätsid hüvasti algkooliga.

Pidulikule aktusele olid kutsutud õpetajad, lapsevanemad ja lastele kallid külalised. Mõni minut enne ürituse algust täitus saal külalistega. Algkoolilõpetajad ootasid ürituse algust oma klassiruumides. Aktus algas siis, kui lapsed koos oma klassijuhatajatega ilmusid fanfaarihelide saatel pidulikult kaunistatud saali.

Õpilased laususid tervitussõnu, esitasid luuletusi ja laule. Ürituse käigus selgus, et see õhtu on sisustatud erinevate üllatustega: lapsevanemad valmistasid ette sütitava tantsu, 4. „B“ klassi õpilased aga leebe ja rahuliku tantsu, kõik neljandate klasside õpilased valmistasid oma õpetajatele muusikalise ja loomingulise üllatuse, mis võitis kõikide vaatajate südamed.

Kooli direktor ja õppealajuhataja ütlesid lastele kaasa saatesõnad, soovisid õnne uuel koolietapil ning autasustasid pidulikul aktusel osalejaid mälestusdiplomitega. Pärast lõpuaktuse piduliku osa lõppu kogunesid lapsed kooli hoovi. Paljud lapsed tegid mälestusfotosid koos vanemate, klassikaaslaste ja õpetajatega, mõned õpilased läksid klassiruumidesse, kus korraldati mälestuseks väikeseid fotosessioone. Stiilsed üritused soojas ja sõbralikus õhkkonnas olid selle pidupäeva viimaseks, kuid mitte vähem meeldivamaks osaks.

Anastassia Beljajeva

Huvijuht