Võõrkeelte nädal Maardu Gümnaasiumis

Õpetajad ja õpilased korraldasid 22.-26. mail võõrkeelte nädala, mis toimus juba teist korda. Reedel, 26. mail toimus Maardu Gümnaasiumis võõrkeelte nädala etendus “Ilusad keeled”, mida käisid vaatamas ka Itaalia suursaatkonna töötajad. Võõrkeelte nädal on seotud kõikide meie koolis õpitavate võõrkeeltega: inglise, itaalia ja saksa keelega.

Võõrkeelte nädala peateemaks oli kevad ja sellest teemast inspireerituna oli terve kool kaunistatud joonistuste, kaartide ja plakatitega erinevatel kevadega seotud teemadel. Lisaks olid seintel inglise, itaalia ja saksa lipud koos samakeelsete tervituslausetega.

Reedel, 26. mail külastasid meid Itaalia suursaatkonna töötajad, kelleks olid Itaalia suursaadik Daniele Rampazzo, asejuht Davide Montani ja kultuurijuht Greta-Carina Kanter, keda saatsid asutuse ekskursioonil, pärast kohtumist direktori Kaider Vardjaga, meie õpilased Gert Robin Kasari ja Erik Lavrov.

Õpilased rääkisid külalistele meie koolist ja kooliga seonduvatest projektidest. Esitleti Erasmus+ programmi, mille liige kool on aastaid olnud. Lisaks on meie ühed koostööpartnerid ka just Itaaliast.

Reedese ürituse peateemadeks olid inglise, itaalia ja saksa keel. Üritusest võtsid osa paljud klassid, esitledes itaalia- ja prantsusekeelseid laule. Samuti tehti lõbusaid rollimänge inglise, saksa ja itaalia keeles. Maestro Tommaso Primavera, kes tuli kaasa koos Itaalia suursaatkonna töötajatega, rõõmustas meie kooli publikut oma imelise hääle ja erakordse muusikaga.

Meie korraldatud etendus meeldis kõigile ja pälvis komplimente nii saatkonna töötajatelt kui ka etendusel osalenud kolleegidelt. Külalised kiitsid ja hindasid kõrgelt meie kooli pidevat pühendumust itaalia traditsioonide ja kultuuri õpetamisele ja levitamisele.

Tänan Roksana Faizovat, Darja Selivanovat, Terje Punabit, Anni Piksonit, Natalia Maštšenkot ja Kaider Vardjat ja kõiki meie kooli õpilasi, kes panustasid võõrkeelte nädala organiseerimisesse. Soovin kõigile koostööpartneritele, kolleegidele, õpilastele ja nende peredele ilusat ja rõõmsat suve.

HEAD PÜHI, BUONE VACANZE, SCHÖNE FERIEN!

Maura Paglino

Itaalia keele õpetaja