Viktor Kisseljovi mälestuseks

14. jaanuaril suri 77-aastane Viktor Kisseljov, kes pühendas oma tööelust pikki aastaid Maardu linnale.

Viktor Kisseljov sündis Novgorodi oblastis. 1961. aastal, kohe pärast keskkooli lõpetamist, astus ta Kohtla-Järve Mäe- ja Keemiatehnikumi, mille lõpetas 1964. aastal.

Viktor Kisseljov tutvus Maardu linnaga (tol ajal veel tööstusalev) aasta enne tehnikumi lõpetamist, olles suunatud Maardu Keemiakombinaati tootmis- ja diplomieelsele praktikale. Nii oli Viktor Kisseljovi elu alates 18-aasta vanusest kuni kõige viimase päevani seotud Maardu linnaga.

1967. aastal naasis Viktor Kisseljov Maardusse, millest sai alatiseks tema kodulinn. Ees ootas raske ja sugugi mitte ohutu töö Maardu Keemiatehase väävelhappetsehhis. Algul töötas ta pumpajana, hiljem torniosakonna vanem-aparaadioperaatorina ja täitis ka vahetuseülema ülesandeid. Ühiskondliku tööna juhtis ta ettevõttes ALMAVÜ organisatsiooni. Kohusetundliku töö eest tootmises autasustati Viktor Kisseljovi kõrgete autasudega.

1979. aastal lahkus Viktor Kisseljov keemiatehasest, saades Maardu alevinõukogu esimeheks. Suuresti tänu temale sai Maardu alev 1980. aastal linna staatuse. Viktor Kisseljov juhtis Maardu linnavolikogu täitevkomiteed ja töötas sellel ametikohal 1985. aastani kaasa arvatud.

Maardu alevinõukogus ja seejärel Maardu linnavolikogu täitevkomitees töötades jätkas Viktor Kisseljov tööd maardulaste heaks.

Meie seast on lahkunud suurepärane inimene ja me jääme mäletama kõike head, mida ta linna kujunemise ja arengu heaks tegi.

Avaldame siirast kaastunnet Viktor Kisseljovi lähedastele.

                                                                                        Maardu Linnavolikogu

                                                                                        Maardu Linnavalitsus

P.S. 2020. aastal jagas Viktor Kisseljov oma mälestusi Maardu Panoraami lugejatega. Intervjuu ilmus 2020. aasta juulikuu numbris.